Anasayfa  »  Fen Bilimleri Enstitüsü »  Sürdürülebilir Tarım ve Gıda Sistemleri Tezli Yüksek Lisans Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ1 + UYGULAMA (Saat)AKTS
GIDA TEKNOLOJİSİ STG502 İkinci Yarıyıl (Bahar) 3 + 0 10

DERSİN TÜRÜZorunlu
DERSİN DÜZEYİTezli Yüksek Lisans
DERSİN YILI1
YARIYILİkinci Yarıyıl (Bahar)
AKTS10
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I-
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLER
DERS TANIMI
DERS İÇERİĞİBu derste gıda bilimi ve teknolojisi konusunda temel bilgi ve becerilerin kazandırılması amacıyla; temel tanımlar, gıda sektörü hakkında temel bilgiler, temel gıda üretim ilkeleri ve süreçleri, muhafazası, ambalajlanması, depolanması ve taşınması, dıdaların fiziksel, kimyasal ve besleyici özellikleri ve bunların gıda kalitesi ve insan sağlığı üzerindeki etkileri, gıda kalite süreçleri ve kontrolü konularına değinilecektir.
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR? Food Technology: An Introduction, Anita Tull, Oxford University Press, 2002.
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok