Anasayfa  »  Fen Bilimleri Enstitüsü »  Sürdürülebilir Tarım ve Gıda Sistemleri Tezli Yüksek Lisans Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ1 + UYGULAMA (Saat)AKTS
GIDA KATKI MADDELERİ STG509 - 3 + 0 10

DERSİN TÜRÜSeçmeli
DERSİN DÜZEYİTezli Yüksek Lisans
DERSİN YILI-
YARIYIL-
AKTS10
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I-
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLER
DERS TANIMI
DERS İÇERİĞİBu derste öğrencilerin gıda katkı maddeleri (GKM) tanım ve kullanımı, GKMlerin alım ölçümleri, GKMlerinin güvenliği, yasal düzenlemeler, antioksidantlar, koruyucular, lezzet vericiler, reklendiriciler, tatlandırcılar, gkmlerinin riskleri ve yararları, GKMlerine karşı olumsuz tepkimeleri öğrenmeleri beklenmektedir.
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR? A. Larry Branen, P. Michael Davidson, Seppo Salminen, John Thorngate. Food Additives, 2001, CRC Press.
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok