Anasayfa  »  Fen Bilimleri Enstitüsü »  Sürdürülebilir Tarım ve Gıda Sistemleri Tezli Yüksek Lisans Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ1 + UYGULAMA (Saat)AKTS
TARIM VE GIDA TEKNOLOJİLERİNDE NANOTEKNOLOJİ UYGULAMALARI STG512 - 3 + 0 10

DERSİN TÜRÜSeçmeli
DERSİN DÜZEYİTezli Yüksek Lisans
DERSİN YILI-
YARIYIL-
AKTS10
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I-
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLER
DERS TANIMI
DERS İÇERİĞİBu dersin sonunda öğrencilerin, nanoteknolojinin temel kavramları, nano ölçekli malzemelerin üretimi ve özellikleri, bitki koruma ve bitki ıslahında nanoteknoloji uygulamaları, bitkilerden elde edilen nanomalzemeler ve bu malzemelerin kullanım alanları, gıdaların yapısında bulunan doğal nanoparçacıklar ve bunların dışında gıda endüstirisinde kullanılan yapay nanoyapılar ve nano boyuttaki taşıma sistemleri, gıda ambalajlarında kullanılan nanomalzemeler, gıda kalitesi ve güvenliği için akıllı sistemler ve nanoteknolojinin kullanımı ilgili güvenlik sorunları hakkında bilgi sahibi olması beklenmektedir.
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR? Monique A. V. Axelos, Marcel Van de Voorde (Eds.). Nanotechnology in Agriculture and Food Science. 2017. Wiley-VCH, Germany.
? Rai, M., Ribeiro, C., Mattoso, L., Duran, N. (Eds.). Nanotechnologies in Food and Agriculture, 2015, Springer International Publishing, Switzerland.
? Güncel yayınlar
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok