Anasayfa  »  Fen Bilimleri Enstitüsü »  Sürdürülebilir Tarım ve Gıda Sistemleri Tezli Yüksek Lisans Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ1 + UYGULAMA (Saat)AKTS
MİKROBİYOLOJİ UYGULAMALARI STG515 - 3 + 0 10

DERSİN TÜRÜSeçmeli
DERSİN DÜZEYİTezli Yüksek Lisans
DERSİN YILI-
YARIYIL-
AKTS10
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I-
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLER
DERS TANIMI
DERS İÇERİĞİBu derste öğrencilerin, mikroorganizmalardaki hücresel ve metabolik çeşitliliğini, mikroorganizmaların çevre biyoteknolojisinde farklı kullanım alanlarını ve endüstriyel biyoteknolojik süreçlerde mikroorganizmaları ve mikroorganizma kaynaklı enzimlerin kullanımını ve bu süreçlerdeki upstream ve downstream uygulamaları öğrenmeleri hedeflenmektedir.
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR? Applied Microbiology 2015th Edition, Sanjai Saxena (Author).
? Fermentation Microbiology and Biotechnology, Third Edition, E. M. T. El-Mansi, C. F. A. Bryce, Arnold L. Demain, A.R. Allman, 2012
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok