Anasayfa  »  Fen Bilimleri Enstitüsü »  Sürdürülebilir Tarım ve Gıda Sistemleri Tezli Yüksek Lisans Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ1 + UYGULAMA (Saat)AKTS
BESİN ANALİZİ STG516 - 3 + 0 10

DERSİN TÜRÜSeçmeli
DERSİN DÜZEYİTezli Yüksek Lisans
DERSİN YILI-
YARIYIL-
AKTS10
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I-
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLER
DERS TANIMI
DERS İÇERİĞİBu derste öğrenciler, besin analiz ilkeleri, ph ve titre edilebilir asitlik, nem ve toplam katı madde tayini, kül analizi, mineral analizi, karonhidrat analizi, posa analizi, yağ analizi, protein analizi, vitamin analizi, pigment analizi, mikotoksin analizi, analitik verilerin değerlendirilmesi konularında bilgi sahibi olurlar.
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR? James C.S. Analytical Chemistry of Food. Aspen Publisher Inc., Maryland, 1999.
? Miller D.D. Food Chemistry: A Laboratory Manual. John Wiley and Sons Inc., New York, 1998.
? Nielsen SS. Food Analysis, Second Edition, Apsen Publishers, Inc., Gaithersburg, Maryland, 1998.
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok