Anasayfa  »  Fen Bilimleri Enstitüsü »  Sürdürülebilir Tarım ve Gıda Sistemleri Tezli Yüksek Lisans Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ1 + UYGULAMA (Saat)AKTS
BESİN HİJYENİ STG517 - 3 + 0 10

DERSİN TÜRÜSeçmeli
DERSİN DÜZEYİTezli Yüksek Lisans
DERSİN YILI-
YARIYIL-
AKTS10
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I-
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLER
DERS TANIMI
DERS İÇERİĞİBu dersin sonunda öğrenciler, toplu beslenme sistemlerinde olabilecek hijyenik riskleri belirler, bu risklerin önlenmesi için gerekli koşullar ve sistemler hakkında bilgi sahibi olurlar ve katkı maddeleri, alerjen ve toksik öge tanımlarını öğrenirler.
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR? Food hygiene, microbiology and HACCP, An Aspen Publication, Gaithersburg, 2000.
? Food poisoning and food hygiene, Arnold, London,1997.
? Managing food hygiene, The Macmillan Press Ltd., Houndmills,1991.
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok