Anasayfa  »  Fen Bilimleri Enstitüsü »  Sürdürülebilir Tarım ve Gıda Sistemleri Tezli Yüksek Lisans Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ1 + UYGULAMA (Saat)AKTS
GIDA İŞLEME TEKNİKLERİ STG519 - 3 + 0 10

DERSİN TÜRÜSeçmeli
DERSİN DÜZEYİTezli Yüksek Lisans
DERSİN YILI-
YARIYIL-
AKTS10
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I-
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLER
DERS TANIMI
DERS İÇERİĞİBu derste öğrenciler, gıda işleme tekniklerinin genel prensipleri, gıda proses uygulamaları, (soğutma, dondurma, ısıl işlem, kurutma temel prensipleri), gıda teknolojisinde minimal işleme, engel teknolojisi, yeni ambalaj teknolojileri (aktif ve akıllı ambalajlama), yenilebilir film ve kaplamalar, isıl olmayan teknolojiler, fırınlama teknolojisi konularında bilgi sahibi olur.
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR? Food Processing Technology: Principles and Practice, P.J. Fellows, 3rd Edition, 2009, Woodhead Publishing Series in Food Science, Technology and Nutrition.
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok