Anasayfa  »  Fen Bilimleri Enstitüsü »  Sürdürülebilir Tarım ve Gıda Sistemleri Tezli Yüksek Lisans Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ1 + UYGULAMA (Saat)AKTS
BESİN TOKSİKOLOJİ STG520 - 3 + 0 10

DERSİN TÜRÜSeçmeli
DERSİN DÜZEYİTezli Yüksek Lisans
DERSİN YILI-
YARIYIL-
AKTS10
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I-
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLER
DERS TANIMI
DERS İÇERİĞİBu derste öğrencilerin toksikolojinin tanımın,ı toksik etki mekanizmalarını, besinlerdeki doğal toksik bileşikleri, besinlerle toksik bileşiklerin etkileşmesini, zehirlenme türlerini, vücutta zehirli bileşiklerin etkilerini öğrenmeleri beklenmektedir.
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR? Shibamato T, bjeldanes LF, Introduction to Food Toxicology, Academişc Press, Inc., San Diego, 1993.
? Helferich W, Winter CK. Food Toxicology, CRC Press, Boaca Raton, 2000.
? Altuğ T. Introduction to Toxicology and Food, CRC Press, Boca raton, 2003.
? Tayfur M. Gıda hijyeni, gıda kaynaklı enfeksiyonlar ve zehirlenmeler, Kuban matbaası, Ankara, 2009.
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok