Anasayfa  »  Fen Bilimleri Enstitüsü »  Sürdürülebilir Tarım ve Gıda Sistemleri Tezli Yüksek Lisans Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ1 + UYGULAMA (Saat)AKTS
GIDA MEVZUATI VE KALİTE YÖNETİMİ STG524 - 3 + 0 10

DERSİN TÜRÜSeçmeli
DERSİN DÜZEYİTezli Yüksek Lisans
DERSİN YILI-
YARIYIL-
AKTS10
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I-
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLER
DERS TANIMI
DERS İÇERİĞİBu derste öğrenciler, gıda kontrolü ve mevzuatına giriş kalite kavramı ve gıdaların kalite ögeleri, gıda standartları ve kontrol kriterleri tehlike analizi ve kritik kontrol noktalarının (haccp) tanımı ve genel prensipleri gıda mevzuatı açısından gıdalarda bulunan kontaminatlar gıda kontrol örgütleri ve gıda güvenliğindeki rollerini öğreneceklerdir
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR? Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi, Elif Öztetik, Anadolu Üniversitesi Yayınları
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok