Anasayfa  »  Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu »  Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ1 + UYGULAMA (Saat)AKTS
BESLENME SHMY214 - 2 + 0 3

DERSİN TÜRÜSeçmeli
DERSİN DÜZEYİÖnlisans
DERSİN YILI-
YARIYIL-
AKTS3
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)IDoktor Öğretim Üyesi Perim Fatma Türker
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
1) Bu ders sonunda öğrencilerin böbrek hastalıklarının tedavisinde etkili olan beslenme faktörlerini öğrenmesi beklenir.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLERYok
DERS İÇERİĞİ
HAFTAKONULAR
1. Hafta Beslenmeye Giriş
2. Hafta Makro Besin Öğeleri: Karbonhidrat - Protein -Yağ
3. Hafta Mikro Besin Öğeleri: Su ve Mineraller
4. Hafta Mikro Besin Öğeleri: Vitaminler
5. Hafta Enerji Dengesi
6. Hafta Beslenme Kaynaklı Sağlık Sorunları
7. Hafta Besin Grupları
8. Hafta ARA SINAV
9. Hafta Kronik Hastalıklarda Beslenme
10. Hafta Akut Böbrek Hastalıkları ve Nefrotik Sendromda Beslenme
11. Hafta SDBY Hastalıklarda Beslenme - 1
12. Hafta SDBY Hastalıklarda Beslenme- 2
13. Hafta SDBY Hastalıklarda Beslenme - 3
14. Hafta ARA SINAV
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLARBaysal A., Beslenme. Hatiboğlu Yayınevi, 9. Baskı, Ankara,2002.
Shils ME, Olson JA, Shihe M, Ross AC. Modern Nutrition in Healthy and Disease. Nihth edition, Lippincott Williams and Wilkins, 1999.
Mahan K., Arlin M. Krause's Food, Nutrition and Diet Therapy, 10 th edition, 2000
Baysal A. ve ark. Diyet El Kitabı, Hatiboğlu, Yenilenmiş 5. baskı, Ankara, 2008
Brown JE. Nutrition Now. USA. 2008. 5th EditionThomson Wodsworth Inc.
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİAnlatım,Soru-Cevap,Tartışma,Eğitim-Uygulama
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 SayısıToplam Katkısı(%)
Ara Sınav250
Toplam(%)50
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)50
Finalin Başarıya Oranı(%)50
Toplam(%)100
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok
  

PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ
Ö1
P1 
P2 
P3 
P4 
P5 
P6 
P7 
P8 
P9 
P10  X
P11